02188557356

تهران، یوسف آباد، خ بیست و سوم (وفاکیش)، خ شهید فراهانی‌پور، بیمارستان محب کوثر، طبقه اول، بخش اتاق عمل نازایی

۵ دقیقه
میکرواینجکشن

میکرواینجکشن چیست؟

آنچه می خوانید...

در این مقاله قصد داریم تا در مورد میکرواینجکشن صحبت کنیم. این تکنیک یکی از روش های بسیار کاربردی و البته موثر در جهت افزایش احتمال باروری است. یکی از معضلاتی که برخی از زوجین گرفتار آن هستند، ناباروری می باشد. تمایل به داشتن فرزند یکی می توان گفت یکی از زیباترین علاقه مندی های جهان به شمار می رود. اما گاهی اوقات به دلیل مختلفی که سبب ایجاد مشکل در باروری می شود، همین مورد به بزرگترین معضل یک خانواده تبدیل می شود. اخیرا پیشرفت های بسیار زیادی در زمینه حل مشکلات ناباروری صورت گرفته است.

یکی از تکنیک های بسیار موثر در این زمینه روش میکرواینجکشن می باشد. در این روش سلول تخمک و اسپرم به داخل محیط آزمایشگاهی منتقل  می شود و سپس با استفاده از تکنیک های مختلف عمل لقاح صورت می گیرد. تکنیک هایی که برای عمل لقاح در محیط آزمایشگاهی استفاده می شود، متفاوت است. یکی از این تکنیک ها روش میکرواینجکشن می باشد.

این روش در حقیقت تزریق داخلی سیتوپلاسم اسپرم می باشد. در این روش با استفاده از تکنیک های خاصی سلول اسپرم از سایر سلول ها جدا شده و در محیط آزمایشگاهی بوسیله ابزارهای خاصی تزریق مکانیکی آن به داخل سلول تخمک صورت می گیرد. در روش لقاح آزمایشگاهی آی وی اف هم لقاح به روش آزمایشگاهی و خارج از رحم صورت می گیرد، ولی در این روش میزان اسپرم در حد مناسب لقاح می باشد. زمانی که میزان اسپرم در حد مناسب برای لقاح نباشد از روش میکرواینجکشن استفاده می شود. در این روش لقاح و باروری تخمک به بهترین شکل ممکن انجام می شود. برای همین منظور در بیشتر موارد کارایی و بهره وری بالاتری نسبت به روش آی وی اف دارد.

بهترین مرکز میکرواینجکشن

 

مراحل انجام این روش

مراحل انجام  این روش بسیار مشابه روش آی وی اف است با این تفاوت که فرایند لقاح با کارایی و بالاتری ورت می گیرد. مراحل انجام این روش شامل:

  • فرایند تحریک تخمدان: در این مرحله بیمار داروهای هورمونی مختلف را مصرف می کند تا تخمدان وارد مرحله تحریک پذیری شده و سلول تخمک آزاد کند.
  • بررسی فرایند تولید تخمک: در این مرحله بیمار تحت بررسی سونوگرافی صورت می گیرد تا به او اعلام شود که چه زمانی برای برداشت تخمک مناسب است.
  • لقاح آزمایشگاهی: در این مرحله عمل لقاح صورت می گیرد. طی این مرحله تخمک های آماده ی لقاح انتخاب شده و سپس عمل تزریق انجام می شود. تخمک ها به طور کلی در اطراف خود دارای غشایی به نام کومولوس هستند. این غشا از تخمک محافظت می کند. برای انجام عمل لقاح باید این غشا از بین برود. برای همین منظور برای انجام این نوع لقاح آزمایشگاهی تخمک هایی را انتخاب می کنند که فاقد غشای کومولوس باشند.
  • بررسی فرایند حاملگی: در این فرایند حاملگی فرد مورد بررسی قرار می گیرد. به طور کلی پس از تزریق سلول تخم به داخل رحم هورمون پروژسترون شروع به افزایش می کند. معمولا 14 روز پس از تزریق سلول تخم تست بارداری از فرد انجام می شود.

آیا شما کاندیدای مناسبی برای انجام میکرواینجکشن هستید؟

به طور کلی همه افرادی که برای درمان ناباروری اقدام کرده اند، می توانند از این روش استفاده کنند. در این روش به دلیل اینکه تزریق مستقیم اسپرم به داخل تخمک صورت می گیرد کارایی بالاتری نسبت به سایر روش ها دارد.

معایب روش میکرواینجکشن

طبق گزارشات صورت گرفته میزان درصد موفقیت این روش در مقایسه با روش آی وی اف برابر و یا در برخی موارد پایین تر هم است. با اینکه متخصصین این حوزه ادعا می کنند که در این روش فرایند لقاح به صورت موثرتر و با کارایی بالاتری صورت می گیرد، ولی در واقعیت تنها 40 درصد از درمان هایی با این روش موفقیت آمیز بوده است. البته تا به امروز دلیل برای چرایی عدم موفقیت این روش مشخص نشده است. ولی پژوهشگران معتقدند که همچون شیوهای درمانی که ممکن است برای برخی کارساز باشد و برای برخی نباشد، این شیوه درمانی هم به دلیل تخصصی  بودن ممکن است برای برخی کاربردی باشد و برای برخی نباشد. از معایب دیر این روش می توان به هزینه های بالای این روش اشاره کرد که ذر صورتی که برای فرد موفقیت آمیز هم نباشد، ممکن است سبب دلسردی افراد از انجام مراحل درمانی دیگر شود. همچنین به دلیل  اینکه در این روش داروهای هورمونی استفاده می شود، ممکن است سبب ایجاد تخمدان تحریک پذیر و یا زمینه ساز بروز اختلالات هورمونی در افراد شود.

درصد موفقیت میکرواینجکشن

البته یکی از فاکتورهایی که بسیار اثرگذار در درصد موفقیت این روش هستند، سن افراد می باشد. با توجه به سن افرادی که برای این روش مراجعه می کنند درصد های موفقیت می تواند متفاوت باشد که شامل:

  • 30 تا 40 درصد موفقیت برای خانم های زیر 35 سال
  • 25 تا 30 در صد موفقیت برای خانم های بین 35 تا 38 سال
  • 15 تا 25 درصد موفقیت برای خانم های بین 38 تا 40 سال
  • 5 تا 10 درصد موفقیت برای خانم های بالای 40 سال

با اینکه درصد موفقیت با این روش با افزایش سن بسیار کاهش می یابد، ولی متخصصین معتقدند که درصد سن یکی از فاکتورهای اثرگذار می باشد. و خانم هایی که با سن بالا برای این روش مراجعه می کنند در صورت که سیستم ها تولید مثلی و تخمدان سالمی داشته باشند، تا حدود زیادی جای نگرانی برای انجام این روش نباید داشته باشند.

میکرواینجکشن چیست

 

خلاصه نکات مقاله

امروزه روش های درمانی متعددی برای درمان ناباروری در افراد ارائه شده است. یکی از روش های درمانی موثر در این زمینه روش میکرواینجکشن می باشد. در این روش مشابه روش آی وی اف اسپرم و تخمک از بدن افراد  خارج شده و در محیط آزمایشگاهی لقاح صورت می گیرد. با این تفاوت که در این روش تزریق مستقیم اسپرم به درون سلول تخمک صورت می گیرد.

لوگو کلینیک بهاران

مرکز ناباروری بهاران

در مرکز ناباروری بهاران با حضور کادری مجرب از بهترین متخصصان و تجهیزات کامل آزمایشگاهی و جراحی در سطح کشور، تمامی اقدامات تشخیصی و درمانی ناباروری و کمک باروری از جمله هیستروسکوپی، لاپاراسکوپی، کورتاژ، میکرواینجکشن، فریز تخمک و اسپرم، انواع مشاوره های ناباروری مردان و زنان، تمامی آزمایش های مربوط به این حوزه و … انجام می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *