02188557356

تهران، یوسف آباد، خ بیست و سوم (وفاکیش)، خ شهید فراهانی‌پور، بیمارستان محب کوثر، طبقه اول، بخش اتاق عمل نازایی

مرکز ناباروری بهاران / مشاوره ناباروری / آزواسپرمی چیست و چه درمانی دارد؟؟
۷ دقیقه
آزواسپرمی چیست و چه درمانی دارد؟

آزواسپرمی چیست و چه درمانی دارد؟؟

آنچه می خوانید...

آزواسپرمی یکی از دلایل ناباروری مردان است که زیاد شایع نبوده ولی بسته به شرایط هر فرد درمان هایی برای آن وجود دارد. زوج هایی که پس از یک سال تلاش برای باردار شدن با رابطه جنسی محافظت نشده، نتوانند باردار شوند نابارور در نظر گرفته می شوند. از هر صد زوج، 12 تا 13 زوج ناباروری را تجربه می کنند. تا 50 درصد این موارد را می توان به آنچه ناباروری عامل مردانه می گویند نسبت داد. ما در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که برای درمان ناباروری مردانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند چه راهکار درمانی وجود دارد؟

آیا آزواسپرمی درمانی دارد؟

صحبتهای جامع آقای دکتر در مرکز ناباروری بهاران در خصوص آزواسپرمی و مشاوره ناباروری مردان و بهترین راهکار درمانی در خصوص این عزیزان

میزان شیوع آزواسپرمی چقدر است؟

حدود 10 درصد از مردان نابارور و 1 درصد از کل مردان به آزواسپرمی مبتلا هستند. آزواسپرمی یک علت احتمالی است که با کمبود کامل اسپرم در مایع منی مشخص می‌شود. این عارضه نادر است و درصد کمی از مردان به آزواسپرمی مبتلا هستند و این عارضه بین 10 تا 15 درصد موارد ناباروری است.

انواع و علل آزواسپرمی چیست؟

آزواسپرمی انسدادی و غیر انسدادی دو نوع از این عارضه هستند که مردان مختلفی را درگیر مساله ناباروری کرده است.

آزواسپرمی انسدادی

آزواسپرمی انسدادی زمانی رخ می دهد که اسپرم تولید می شود اما از رسیدن به انزال جلوگیری می‌کند. این انسداد ممکن است در موارد زیر رخ دهد:

  • ناحیه ای از بیضه که در آن اسپرم بالغ می شود (اپیدیدیم)
  • لوله ای که اسپرم را به داخل وازدفران منتقل می کند.
  • مجاری در دهانه هر طرف لوله (مجاری انزال)
  • انسداد ممکن است به دلیل آسیب، عفونت یک جراحی یا یک ناهنجاری ژنتیکی رخ دهد.

آزواسپرمی غیر انسدادی

در آزواسپرمی غیر انسدادی، اسپرم به سادگی تولید نمی شود یا مقدار بسیار کمی تولید می شود و نمی تواند آن را از بیضه خارج کند. این می‌تواند به دلایل هورمونی، عفونت‌های گذشته، آسیب دیدگی یا پیچ خوردگی بیضه‌ها، ناهنجاری های مادرزادی و ژنتیکی یا واریکوسل (ورید بزرگ شده در کیسه بیضه) رخ دهد.

در دو سوم موارد آزواسپرمی به صورت غیر انسدادی است. به این صورت که سلول های اسپرم ساز موجود در بیضه ها توانایی ساختن اسپرم مناسب را ندارد. و یا انجام تکاملی که برای به وجود آمدن اسپرم مناسب هست را ندارد.

بیشتر بخوانید : فریز بافت بیضه چیست و چرا انجام می شود؟

آزواسپرمی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک با بررسی سوابق پزشکی بیمار، از بیمار در مورد داروهای فعلی، هرگونه جراحی قبلی، اختلالات پزشکی و سابقه پزشکی خانوادگی بیمار سوال می‌کند. در مرحله بعد، او معاینه بالینی دستگاه تناسلی شما را انجام می‌دهد. سپس، آزمایش خون را برای بررسی سطح تستوسترون، هورمون محرک فولیکول (FSH)، هورمون ل (LH) و استرادیول تجویز می‌کند.
در نهایت، تجزیه و تحلیل مایع منی به دقت انجام خواهد شد. اگر در اولین نگاه به مایع منی اسپرمی یافت نشد، نمونه در یک سانتریفیوژ قرار داده می شود.
پیدا کردن حتی کوچکترین تعداد اسپرم به این معنی است که انسداد کامل بعید است و ممکن است شما این گزینه را داشته باشید که از اسپرم برای درمان باروری استفاده کنید.
اگر هنوز مشخص نیست که آیا مشکل در تولید اسپرم است یا تحویل اسپرم از طریق دستگاه تناسلی، دکتر ممکن است برای ارزیابی تولید اسپرم، معاینه خود بیضه ها را توصیه کند. روش سنتی برای انجام این کار انجام بیوپسی بیضه می باشد. پزشک یک روش بسیار کم تهاجمی با سوزن ظریف به نام (FNA) را توصیه کرده است که بسیار بهتر و بسیار کمتر تهاجمی تر از بیوپسی بیضه است.

درمان آزواسپرمی

درمان آزواسپرمی به نوع و علت آن بستگی دارد.
در موارد آزواسپرمی انسدادی، اکثر انسدادها با میکروسرجری یا آندوسکوپی قابل ترمیم هستند. این جراحی پیچیده بهتر است به یک جراح ماهر سپرده شود که در این عمل بسیار با تجربه است. او می تواند محل دقیق انسداد را مشخص کرده و آن را ترمیم کند تا جریان طبیعی اسپرم بازگردد.

درمان آزو اسپرمی غیر انسدادی

اگر اسپرم به طور طبیعی تولید نشود، دکتر ممکن است درمان دارویی را برای کمک به تولید اسپرم در زمان انزال توصیه کند. زوج‌ها همچنین می‌توانند از اسپرم بازیابی شده از بیضه، برای درمان کمک باروری استفاده کنند. پزشک از چندین استراتژی برای یافتن اسپرم و به حداقل رساندن ضربه به بیضه هنگام تهیه اسپرم استفاده می‌کند. FNA و بازیابی اسپرم بیضه با میکروجراحی رویکردهای بسیار موفقی بوده است.

بهترین درمان برای آزواسپرمی چیست؟

هیچ راه حلی برای همه وجود ندارد. بهترین درمان برای آزواسپرمی به شما بستگی دارد، یعنی به طور خاص، آزمایش خون و نتایج آنالیز مایع منی، معاینه بالینی، عملکرد تولید مثل، سن، سبک زندگی و عوامل دیگر.

برای درمان ناباروری با این مشکلات می توان از درمان هایی مثل ivf و یا میکرواینجکشن استفاده کرد.


سوالات متداول در مورد آزواسپرمی و ناباروری مردان

source:

  • https://www.healthline.com/health/infertility/azoospermia
  • https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/azoospermia
  • https://www.theturekclinic.com/azoospermia/
لوگو کلینیک بهاران

مرکز ناباروری بهاران

در مرکز ناباروری بهاران با حضور کادری مجرب از بهترین متخصصان و تجهیزات کامل آزمایشگاهی و جراحی در سطح کشور، تمامی اقدامات تشخیصی و درمانی ناباروری و کمک باروری از جمله هیستروسکوپی، لاپاراسکوپی، کورتاژ، میکرواینجکشن، فریز تخمک و اسپرم، انواع مشاوره های ناباروری مردان و زنان، تمامی آزمایش های مربوط به این حوزه و … انجام می شوند.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *